Mi az a fondant?

Mi az a fondant?

Sokan kérdezik mi a különbség a "fondant" és a "fondán" között?

Eredetileg a fondant francia szó, ami “szájban könnyen olvadó cukorkát” jelent, nálunk inkább fondánnak hívjuk és általában ezt használjuk hígitott formában (Eszterházy fondan) mignonok mártásához, puncstorta bevonásához, Eszterházy-torta , franciakrémes tetejére és még sorolhatnám…

A “fondant” -ot általában mindenki cukor massza, cukor tészta vagy dekorációs masszaként ismeri. Torták , formatorták burkolására , sütemények dekorálására, figurák, virágok készítésére használhatjuk. Sokan a marcipán helyett a fondantot részesítik előnyben könnyebb kezelhetősége , rugalmassága és fehérebb színe miatt. Van aki a házi nyújtható fondant szereti és van aki az iparit kedveli. A fondant főleg cukorból, glükózból és egyéb speciális keverékből áll, amit gépek segítségével tészta állagúvá gyurunk. A MYTO FONDANT tökéletes választás mind a kezdők , mind a professzionális felhasználók számára könnyed formázhatósága, alaktartása miatt.

Megehetem?

Igen! Prémium minőségű alapanyagokból lett összeállítva a MYTO FONDANT , könnyen olvad a szájban íze kellemes nem túlzó. Nem tartalmaz dióféléket valamint allergén anyagokat, laktóz és gluténmentes. Vegánok is nyugottan fogyaszthatják.

Hogyan alkalmazzuk a FONDANT tortaburkoló masszát ?

A fondant felhasználása egyszerű . A zacskóból kivéve alaposan gyúrjuk át és , ha elérte azt a puhaságot, ami számunkra a legideállisabb a nyújtáshoz, akkor kevés porcukrot vagy keményítőt szorjunk a munkafelületre és nyújtsuk  2-3 miliméteresre, majd helyezzük a tortánkra és kezünkkel vagy fondant simító segítségével könnyed mozdulatokkal egyenletesen oszlassuk el a cukortésztát a tortánk alja felé haladva.

GenericImagesForRebecca2

Mennyi fondant kell különböző méretű torták burkolásához?